Αλέξης Σαββόπουλος

Ας μην ακυρώσει το πλεονέκτημα της γρήγορης ανόδου

Ο Αλέξης Σαβόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το γεγονός ότι ο Άρης έχει εξασφαλίσει την άνοδο αλλά όχι και την άδεια της νέας ΠΑΕ που θα συστήσει ο Ερασιτέχνης.

Υπό κανονικές συνθήκες ο Άρης εδώ και δέκα μέρες θα μπορούσε να ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν στη Football League με την πολυτέλεια που του δίνει η άνεση χρόνου με δεδομένο ότι εξασφάλισε πολύ νωρίς την μαθηματική του άνοδο. Βλέπετε αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος του φετινού Άρη σε σχέση με ό, τι συνέβη τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια που αμφιταλαντευόταν ανάμεσα σε δυο κατηγορίες και 2-3 διοικήσεις. Ότι είχε τον ίδιο προπονητή και την ίδια διοίκηση από την αρχή και όλη την άνεση να σχεδιάσει εγκαίρως την ομάδα για την πιο απαιτητική παραπάνω κατηγορία.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δυστυχώς όμως αυτό το πλεονέκτημα κινδυνεύει και φέτος να πάει στράφι. Γιατί μπορεί την άνοδο να την κέρδισε άνετα και πανάξια έναντι των αντιπάλων του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά δεν έχει λάβει ακόμη την νομιμοποίηση ότι θα μπορέσει να πάρει άδεια η καινούργια ΠΑΕ που θα αποφασίσει να συστήσει η ΓΣ του ερασιτέχνη σε ένα μήνα. Μπλεγμένος σε νομολογίες, γνωμοδοτήσεις, παραρτήματα του ΚΑΠ, ερμηνείες του ίδιου νόμου που αλλάζουν ξαφνικά και περίεργη στάση μελών της ΕΕΑ, απειλείται με ένα ακόμη καλοκαίρι αβεβαιότητας που θα ακυρώσει την γρήγορη άνοδο και τα όποια σχέδια υπάρχουν για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Γιατί σχέδια υπάρχουν. Παίκτες έχουν βολιδοσκοπηθεί. Ο Αναστόπουλος έχει σχεδόν καταλήξει στους παίκτες που θέλει να κρατήσει αλλά και στην ποσότητα αυτών που πρέπει να ενισχύσουν το ρόστερ. Το θέμα είναι όμως ότι χωρίς ΠΑΕ που να πάρει άδεια και να μπορεί να υπογράψει συμβόλαια κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα μπει στη διαδικασία να πει το ναι από τώρα με συνέπεια αν δεν ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο να χαθούν στόχοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστούν στον Άρη.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Άρη είναι να αποσπάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το ΟΚ Κοντονή, ΕΕΑ και στη συνέχεια της ΕΠΟ ότι θα παίξει κανονικά στη δεύτερη κατηγορία, χωρίς να κουβαλά τα παλιά χρέη και ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να απεμπλέξει την αδειοδότησή του από την περάτωση της εκκαθάρισης. Να απαιτήσει να αγωνιστεί στη Football League έστω και χωρίς να έχει διαγραφεί από το ΓΕΜΗ η παλιά ΠΑΕ όπως έγινε με Πανσερραϊκό, Αγροτικό Αστέρα κτλ, και παράλληλα να πατήσει γκάζι στην εκκαθάριση για να μην συνεχίζει να δίνει δικαιώματα.

Γιατί ας μην ξεχνούμε ότι εκτός από την σύσταση της νέας ΠΑΕ και της αδειοδότησής της υπάρχει και η άλλη αναγκαία συνθήκη που έχει να κάνει με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασίσει ο ερασιτέχνης. Διαδικασία που βάσει νόμου ορίζεται από συγκεκριμένες ημερομηνίες και θα αναδείξει τον άνθρωπο που θα αναλάβει να… τρέξει την ομάδα προς τη φυσική της θέση (Σούπερ Λιγκ) πείθοντας παράλληλα με πράξεις και τον κόσμο ότι μπορεί να του δώσει και το χαμένο εδώ και χρόνια όραμα για καλύτερες μέρες.

Το βέβαιο πάντως είναι ένα. Ό, τι ο κόσμος του Άρη δεν αντέχει ακόμη ένα μακρύ ελληνικό καλοκαίρι αβεβαιότητας, αντιπαραθέσεων και της γνωστής κιτρινόμαυρης εσωστρέφειας.

Υ.Γ Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε πολλές… εκπτώσεις φέτος σε αρκετά πράγματα που τον χαρακτηρίζουν ως προπονητή. Αυτό ήδη κάποιοι το έχουν καταλάβει εν όψει της νέας σεζόν που δύσκολα θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x